Ini Blog Gua ! hEdAyAt NyEr StOrY: September 2012

Happy bufday to me ! 16 september


Hye peeps , uhuk-3 . rasa dahlama sangat-2 tak update blog ni , dah bersawang dan berhabuk dah . bukan ape sem ni memang penuh dugaan , kalau nak cerita semua memang tak tertaip lah saya huhu . erm sekarang saya ngah hadapi study weeks . 4 hb 10 ni , start final exam . hmm doakan okey . macam tade story pon kan sem ni ? selalu bercerita bagai . tapi sekarang busy dan tade mood nak story about my life . 
sebenarnya saya nak cerita mengenai hari teristimewa buat saya . tiap-2 tahun memang tarikh ni orang akan wish SELAMAT HARI LAHIR :') . saya baru je mengalami proses penuaan usia pada 16 september lalu . huhu dah seminggu dah . tapi baru nak cerita . erm tatawu nak cerita dari mana :) 
14 september - jumaat . selepas pulang dari class petang tu akaq saya jemput ke kolej , katanya nak raikan bufday saya dirumah . rasa terharu gila . erm balik rumah akaq dekat selangor ni jugak , erm saya memang takde semangat sebenarnya nak menghadapi 16 september tu . yang katanya beruntung sebab bufday saya sama dengan hari malaysia , saya telah dilahirkan selepas 30 tahun genap penubuhan malaysia . tetapi , seseorang telah sedarkan saya bahawa hari lahir kita itu sebenarnya bermakna . thankz a lot tuk dia . selepas kehadiran dirinya didalam hidup saya , saya rasa hidup saya ade maknanya . mulanya memang tak tenteram dan stress dengan hidup . dia merubah segala warna kehidupan saya . 
15 september - sabtu , 15 tu bufday my bestie naufal nazzirul quayyum , saya bangun lewat . macam biasa lah kalau cuti memang sedap tidur berguling guling atas katil , dengan air con yang secukup rasa tu kan ? wahh best sangat . erm masa tu saya ingat dia msg saya , nak main badminton , tak lama saya pon tertidur , masa tu dalm kul 2 ptg , yelah penat menjaga anak-2 sedara ni . sebab akaq saya tak sihat masa tu , saya yang buatkan air susu , saya yang kemas rumah , saya yang basuh baju , saya yang jaga anak-2 sedara huhu , feeling macam dah berumah tangga pulak masa tu . huhu . erm dapat msg daripada dia , katanya sakit tangan sebab main badminton :( serius masa tu saya rase sangat-2 risau . saya tak boleh dengar kalau orang yang saya sayang tu sakit ! saya sayang dia sangat-2 . erm saya bagi dia semngat n kuat tuk lawan kesakitan tu , pastu dia cakap sakit satu badan , rasa nak menangis . dalam hati berdoa , "Ya Allah kau pindahkanlah kesakitan yg ada pada dirinya kepadaku , biar hamba yang menanggung segala kesakitan itu . hamba sangat mncintainya " saya suruh dia berehat . masa malam pulak dia msg , malam ni tak yah on the phone , tade bende nak cakap . erm masa tu memang tersentap jap . erm pastu dia cakap tade mood segala bagai . hm saya rase nak menangis , dalam hati berkata , dia tak ingat ke nak wish my bufday ? hmm but biasa jelah , maybe dia penat n sakit badan , so saya paham . mase tu kitorang on tweet , dia bg Direct message dia suh saya call dia pukul 11.45 , katanya rindu nak dengar suara saya . saya tak terfikir pape pon masa tu . bila 11.45 saya call dia , berborak masa tu , tak lama dia menyanyikan lagu bufday siap dengan ucapan sekali , serius saya menangis teresak masa tu , sangat terharu bila ade orang ingat bufday kita , ape lagi dia wat suprise camtu , hm sangat-2 saya hargai jasa awak sayang . masa tu ade 21 message masuk . erm kawan-2 tak putus-2 wish bufday :') sangat-2 terharu . malam tu saya tidur dengan tenang . 
16 september - ahad . SELAMAT HARI MALAYSIA .  pagi-2 on twtter n facebook . pagi tu ade 467 org wish dekat wall n 99 orang wish dekat privet message . sangat-2 terharu . saya ceck sorang-2 sape yang wish , but tak tereply lah . saya like je . hm agak terkilan masa tu , kawan-2 yang terdekat ramai jugak yang tak wish . saya tak kesah , but sedih lah jugak deorang tak wish , mungkin masing-2 busy dengan study . saya tunggu dan terus tunggu , still tak wish . ok kawan saya tak kesah . huhu erm masa on twtter lak ramai yg mention happy bufday , line internet lembap , so ade yg saya reply ade yg x , sorry k . sungguh terharu sangat-2 . erm ape-2 pon dia still jadi org yg pertama yang wish bufday saya .  thankz awak , sampai ke malam , saya tunggu kawan-2 yg saya nanti tu tak jugak wish . ok aq paham korang busy sampaikan bufday kawan kau pon tak ingat , sokay :') . pape pon 16 september hanya berlalu begitu sekejap . orang cakap beruntung bufday aq same ngan hari malaysia . huhu memanglah untung , satu malaysia cuti sebab hormat ngan bufday saya . huhu opss~ bukan sehari taw ?  2012 ni 2 hari cuti tuk hari malaysia , sebab hari malaysia jatuh pada hari ahad , jangan jelous tau korang :) tq sambut bufday saya dengan cuti-2 anda ^^ . Akhir kata , terima kasih to all members n family . opssss terima kasih yg tak terucap kepada kekasih hatiku . huhu thankz sayang jadi orang yg pertama wish bufday saya , siap dengan lagu n ucapan . abang hargai jasa sayang tu . semoga hubungan kita kekal dan berpanjangan , ingat i love u today tomorrow and forever . i love u so much , tacde yang lain . terima kasih semua . now saya dah bersia 19 tahun  (^^) 16 sept 1993



HAPPY BUFDAY TO ME (^^)

 1 angka lagi dah bertukar ? wahh 2013 saya 2o tahun ? huu tua sudahh , huhu

Ya Allah , berikanlah hambamu ini satu peluang untuk mengasihi , menyayangi , mencintai , dan berikanlah peluang untuk hambamu ini untuk dikasihi , disayangi dan dicintai . Dia sempurna bagiku . dekatkanlah hatinya dengan hatiku .

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen