Ini Blog Gua ! hEdAyAt NyEr StOrY: July 2012

Aku Yang Berdosa - Shahir



Hye kawan , salam ramadhan semua . hari ni dah masuk ramaddhan ke-7 . perasan tak ? huhu
sekejap je masa berlalu . dah seminggu sudh kita menunaikan ibadah puasa . ok , hari ni saya senang hati nak berkongsi lagu dekat kamu semua . hope korang suka dan dapat hayati lirik nya ok , selamat mendengar yee semua . semoga dipermudahkan perjalaanan hidup kita sebagai hambaNya . Amin


Sejauh mana langkah ku 

di sanaaku melupakan mu

Seluas mana kau beri padaku

masih ku angkuh padamu

segalanya dustagelap menggaburi ku

Ya Allah, apa yang bisaku tebus kepadamuatas dosaku..

Ketahuilah hati yang tidak tenang adalah hati yang melupakan Allah Ta'ala. kembalikan hatimu pada Allah, nescaya Allah akan menyelesaikan masalah kamu. semua manusia akan diuji oleh Allah, jangan berdukacita dengan ujian Allah kerana ujian Allah menyebabkan kita hampir dengan-Nya.Sekiranya kamu redha dengan takdir Allah dan menerimanya dengan hati yang terbuka nescaya hati kamu akan tenang dan Allah akan menyelesaikan segala masalah yang kamu hadapi.Yakinlah pada Allah.

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak

hye kawan , lama kan saya tak update blog busyuk ni ? huhu . okey sebelum terlambat , saya nak ucapkan selamat menyambut bulan ramadhan Al-Mubarak . saya dah wish kat facebook tuk kawan-2 huhu , tapi tak ada mase lagi nak wish kat blog kan ? huhu . saya harapkan sangat-2 ramadhan kali ini datang dengan lebih bermakna buat kita semua , aminn InsyaAllah . siapa tahu , berkat kesungguhan kita dalam beribah selama ini di kabulkan oleh Allah S.W.T pada bulan ramadhan ini . Amin . sentiasa lah berbuat baik , dan pertingkatkan amalan kita , huhu , Alhamdulillah dapat sambut kehadiran ramadhan bersama keluarga tersayang . semalam baru balik shh alam . ermm hari ni 1st day berbuka dengan kawan-2 saya . huhu tahu tak semalam cuma 4 orang je classmate saya yang pulang ke kolej . huhu , so pagi tadi kami seronok di buai mimpi , dan tidak pergi ke kelas , huhuu . yelah sedap sangat berguling - guling atas tilam kann . hehe . tapi kelas petang kami pergi tau . Ya Allah besar betul dugaanMu huhu , cuac yang terik sekali , tapi kami tetap kuat dan terima dengan redha atas dugaanMu . Alhamdulillah segalanya baik-2 sahaja . huhu . pulang dari kelas , pergi bersiap ke bazar seksyen 17 . huhu . Ya Allah begitu banyak hamba-2 Mu yang sedang mencari makanan untuk berbuka puasa . kami berjalan berhimpit , bertolak dan berseret . huhu Akhirnya saya temukan menu berbuka yang sesuai tuk saya , Nasi kukus wif Ayam berempah , huhu . Air tembikai dengan air kelapa laut jadi pilihan saya hari ini . Alhamdulillah , terima kasih ya Allah kerana memberi peluang untunk kami bertemu bulan ramadhan yg penuh berkat ini . terima kasih kerana telah memanjangkan umur kami . InsyaAllah masih dapat bertemu ramadhan pada tahun-2 yang akan datang . Amin . ^^



doakan kesehteraan dan kesihatan saya ok . InsyaAllah jika di beri peluang saya akan menunaikan solat sunat teraweh bersama-sama kawan 2 saya . InsyaAllah ^^ saya nak bagi kamu semua dengar lagu ni . untuk menaik kan semangatkita di bulan ramadhan ini . InsyaAllah . huhuhu .


 Lagu ni khas saya berikan tuk kamu semua , insan bergelar muslim . huhu terima kasih sudi membaca sedikit cerita yang agak membosankan ni dari saya , apa yang baik itu datangnya dari Allah , apa ygburuk itu datangnya dari kelemahan saya sendiri . Selamat beramal di Bulan Ramadhan ni ye ^^

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen