Ini Blog Gua ! hEdAyAt NyEr StOrY: korang terbaik ! budak 96 !

korang terbaik ! budak 96 !

hye kawan . selamat pagi ye semua . entry kali ni sangat istimewa tau . haha
okeyy nak tahu entry pasal ape ? hehe baca je sampai habis ok . but pape pon entry ni
khas tuk adeq-2 96 yang penah aq kenal . sayang korang ketad-2 doe ! :)
okey semalam baru lepas jenguk deorang dekat hostel , wahh
teruje sangat dapat datang sekolah lame . seronok 
tapi tak dapat datang lame kann ? 
ade rezki jumpa lagi :')


7.30 pagi:- saya siap-2 nak pergi sekolah lame . kemain lagi semagat nak pegi sane . haha
yelah sebab sebelum ni dah janji ngan si raja afiq . nak datang sane area pukul 9 !
8.50 :-sampai sekolah ku kesayangan ku . tumpah darah ilmu ku . huhu .
apa yang menyakitkan hati ? si raja takde dekat tempat yang di janjikan !
sampaikan ade something yang terjadi ! wahh sedih lha jugak . huh 
9.00:-saya masuk sekolah dengan muka tak malu tu haha , segan sangat-2 sebenarnya !
nak buat camne , dah sampai takkan nak balik semula pulak kan ? haha .
saya parking kereta depan surau sekolah . nampak lha adeq-2 ni main bola , main badminton segala kt situ
pastu panggil lah sorang adeq niey . fom 2 kot . suruh panggil si raja ! upenya dea sedap-2 main badminton dalam dewan !? wah kemain lagi . geram betul . pastu masuk dorm deorang (form 4)
nampak lah si dugong bulan tengah tido ! saya kejut dea tak bangun-2 ! ciss
dasar bayak lemak lah kow izam ! hahaha . pastu round dorm sebelah ! hah ! nampak lah 
masing-2 terbaring dan ke enakan tidur . perghh kemain eak tido ! kejut si akip !
hah ! selamat bagun . denagn muka mamai nye tu ? dea tak caye lak yang aq datang ? hahaha
takde ape yang mustahil lahhh ! haha . pastu mula lah saya buat bising dalam tu melayan pale akip ngan raja
hah . sampaikan sarjen ngan macan pon terbagun . amacam kuat tak aura saya ? haha
9.30:-saya masuk dewan join deorang main badminton ? haha . lame dah tak main ue cepat penat haha
beregu ngan akip , lawan ngan syakir ngan wadud . haha . malang nya saya penat dan main jap je haha
dalam dewan ue macam-2 bunyi ade . ade yang sebok je main perkakas nasyid . upenye si amer ilham yang belagak power main tu ngan adeq-2 form 2 hahaha . 
pastu dah penat , kitorang lepak kat kantin hehe . best beb dulu kantin tempat saya lepak tiap petang !
hahaha . but kantin skg dah tak best lah . adoii terjumpa cikgu matematik lame saya . hehe
cikgu azamimah . berborak dengan dea . hehe . seronok jumpa tau . :p
erm pas balik kantik masuk dorm deorang sambung lah bercerita dan berborak sakan ! yeahh ! 
hahaha . si dugong bulat ue baru bagun ? haihh izam-2 . haha . lepak sampai kul 2 kot sampaikan budak-2 ni 
tertido dengar cerita-2 tu hahaha . sedih beb tak dapat lame kat sane .takpelah ade rezeki jumpa lagi ok.
pastu ajak izam pegi kantin lagi sebab lapo lah haha . tak lame pastu balik . :')
berat hati je nak balik mase tu . igatkan nak tido sane . tapi ade tanggungjawab lain lah .

Ni mase deorang form 1# 2009




Ni mase deorang form 2# 2010



Ni mase deorang form 3# 2011



Ni mase deorang form 4# 2012 


raja ngan akip mase form 1# comot abes mase ni haha

Time ni ngan akip , azim . beberapa hari sebelum berhenti sekolah 

luqman , syakir , akip , wadud form3 2011#


wahh rindu sangat-2 nak makan-2 macam ni kat hostel !


haha . macam-2 dah saya lalui hidup dekat hostel ngan dorang . kalu korang tak ingat tatawu lah nak cakap pe . haha . best sangat lah dapat kenal korang . terima kasih selalu membantu :)

KENANGAN YANG PALING TAK DAPAT DI LUPAKAN 



2009- mase ni saya form 4 deorang fom 1 . mase ni dengan kwn-2 saya wif  luqman form 6  . kitorang tak pergi prep , makan maggie ramai-2 kat dewan makan ! kantoi dengan ustz anas ! (wardern) hahaha
last-2 kitorang kene denda berdiri depan bilik warden ! pergh kene marah tak sudah puihhh sabo jelah.
kitorang dak-2 fom4 ngn fom6 kne marah sebab ajar adeq-2 tak pegi prep haha . wekk
2010-mase ni saya form 5 . mase tahun ni tak dapat nak lupakan time buka puasa ramadhan . 
huhu sedih jugak kalau teringat zaman-2 dulu . miss sangat-2 zaman kat hoetel# :'(
2011-mase ni saya form 6 sekejap dekat sekolah . haha . tak dapat lupa ade 1 malam tukan , pukul
bape eak ? lupalah dalam kul 1 or 2 pagi kot . bising-2 ramai-2 buat maggie goreng dalam dorm
pastu . ustaz nazri round dorm ! perghh yg kali 1st terselamat lagi . maseng-2 buat-2 tido . yang kali ke-2 
hah ! amekkaw ! kantoi maseng-2 makan maggie n buat bising dalam gelap . hahahaha
sangat-2 takut mase ni ! deorang semua kene panggil n kene denda kot kat bawah . nasib baik
mase tu saya makan ats katil pastu kat katil ue penuh baju . so , ustaz tak nampak . haha
selamat . Alhamdulillah . ni lah pengalaman yg tak dapat nak lupa ngan deorang :')

 KAU HADIR DIKALA AKU KESEDIHAN , KAU HADIAHKAN AKU SENYUMAN , KAU TANAMKAN KEAZAMAN , KAU BERIKAN AKU HARAPAN . HADIRMU MENCERIAKAN HIDUPKU , TIADA LAGI TANGISAN DALAM HATIKU . :')

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

11 kritikan panas:

Maya said...

hehe, memang betul derang kta. pengalaman kt hostel time sekolah, susa nak lupekan. ;)

fArAh kUchEnGg said...

haha ! terbaeek laa kn story nihh.. kelaka ! gelak2 dan hampir terguling2 bace.. hek3.. dasyat, sbb maggie jew pun ade kngn kn ? heehe. rndu n syg MP fer ever.

hedayat93 said...

maya: yup betul . kengan zaman sekolah adalah paling indah . susah nak lupakan :')

hedayat93 said...

farah: hehe ape seyh kalau dayat cite yang lagi panjang kejadian sebenar mesti lagi guling-2 kan ? huhu thnkz k :)

Iqa Zulaika said...

kat sekolah mmg byk kengn manis dan pahit kan. sgt merindui saat itu

bai baizura said...

hoho. time sekolah duk hostel lah paling syiokk. tak dapat dilupekan kenangan tu except kite ilang ingatan.haha:))

bai baizura said...

paling syiok time sekolah & duk hostel. tak dapat lupekan kenangan2 tu except kite ilang ingatan.hahah:))

♔Lady Ainaa♔ said...

huaaa, bestnyew...zaman duk di asrama memang xdpt lupakan..zaman dimana kita mula berdikari...

hedayat93 said...

huhu betul-3 . zaman sekolah lebih-2 lagi di hostel mmberi jutaan kengan kat kita so hargailah kngn ue sume huhu :')

Crafty Nieya said...

waaaah.dayat..rindu doeh..

Master Zuheir said...

haha..comel lak raja.huihui33

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen