Ini Blog Gua ! hEdAyAt NyEr StOrY: lirik lagu perpisahan ini - 1st edition/aizat

lirik lagu perpisahan ini - 1st edition/aizat

assalamualaikum , pembuka bicara kita pada tengahari ni . ok sebelum saya pergi kelas , saya nak share 1 lagu yang begitu indah . saya memang suka sangat dengar lagu ni . ade kisah dengan lagu ni . 1st time saya dengar lagu ni masa bulan mei 2011 . masa saya form 6 . masa tu saya keluar asrama malam2 *FLY . eh ? jagan lha pikir saya ni teruk , hehe . tu terpaksa sebenarnya . sebab saya keluar teman kawan check UPU . dia dapat . saya tumpang gembira masa tu . tibe2 saya terjumpa lagu ni dekat youtube . aduhai , alangkah sedihnya masa tu . sedih sangat2 sebab tak lame lagi kitorang dah nak berpisah . hmm serius malam tu saya menangis . ye lha dekat form 6 masa tu dah takde kawan yang rapat dengan saya . so sangat tersa sangat tamparan kepergiannya . okay tu satu kisah , 1 kisah lagi masa bulan 6 saya pon keluar form 6 , saya nak masuk politeknik . *last2 tak masuk pon . hehe . lagu ni menjadi kengan kepada seorang sahabat karib ku Nur madiha Abd samad . madi kalau kow dengar lagu ni , kow ingat aq kew ?? bila aq dengar lagu ni aq teringat kow . dengar lagu selalu taw . untuk aq . rindu sangat kat kow . huhu . okay thats all . ok saya bagi lagu & lirik . dengar ye kawan-II


Di sini bermulanya pertemuan yang terakhir

Kehilangan amat terasa di hati
Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini



Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua hanya sementara

Hanya lagu yang menjadi ingatan

Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Ingin ku memiliki lebih dari itu

Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir

Ku terima perpisahan ini

Perpisahan yang tak ku duga telah terjadi

Dirimu pergi biar ku sendiri

Dulu kita satu jiwa satu impian

Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua hanya sementara

Hanya lagu yang menjadi ingatan

Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Ingin ku memiliki lebih dari itu


seorg teman , ble brjauhan dea akn mnges krane rindu dn bile dekt , dea akn menges krana takut brpisah . jika ary ni dea dtg jgn biarkan dea berlalu pergi . jika esok dea bertandang jgn harap dea kmbali lg . sesgguhnya yg indah itu prtemuan , yg mnis itu kemesraan , yg pahet itu prpisahan . dan yg tggal hanya kngn bersama . 

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

2 kritikan panas:

puteri.dyne94 said...

pu3 suke lagu nie..yela dulukan ade cerita manje tb3 2kan..so terpikat laa kat lagu nie.hohoh.
btw.nice entry.! =)

HafizBoo said...

best lagu ni

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen