Ini Blog Gua ! hEdAyAt NyEr StOrY: lirik lagu cinta & benci

lirik lagu cinta & benci

hye korang . hari aq nak wat entry ringkas . aq nak share 1 lagu yang sangat mnyentuh hati . kalau korang rajin , korang kaji lha yup lirik lagu nieyh . ade 1 part tu sangat #sentap kan hati . okeyy aq share kat korang lagu tu . 1st time aq dengar lagu nieyh aq terbayang muke si dia yang penah aq sayangi , dan penah menjadi seorang yang terlalu istimewa buatku . kini hayati lagu ni , aq sertakan dengan lirik . 

Cinta & Benci - Geisha 





bagaimana cara membuatmu bahagia
nyaris ku menyerah jalani semua
tlah berbagai kata ku ungkap percuma
agar kau percaya cintaku berharga

tak kuat ku menahanmu, mempertahankan cintaku
namun kau begitu saja, tak pernah merindu


sungguh aku tak bisa, sampai kapanpun tak bisa
membenci dirimu, sesungguhnya aku tak mampu
sulit untuk ku bisa, sangat sulit ku tak bisa
memisahkan segala cinta dan benci yang ku rasa

apa kau mengerti ku sedih sendiri
tanpa ada kamu ku merasa sepi

tlah lama ku menantimu, diam sendiri menunggu
setengah hati mencinta, ku sakit karenamu

woo ooo ku sakit karenamu

sungguh aku tak bisa, sampai kapanpun tak bisa
membenci dirimu, sesungguhnya aku tak mampu
sulit untuk ku bisa, sangat sulit ku tak bisa
memisahkan segala cinta dan benci

sungguh aku tak bisa membenci dirimu
sesungguhnya aku tak mampu
sungguh aku tak bisa, sampai kapanpun tak bisa
memisahkan segala cinta dan benci ooo
cinta dan benci ooo yang ku rasa .



mungkin kita membenci sidia akan sedikit kekurangannya , atau sedikit kelemahannya . dengan kekhilafannya kita membencinya . tetapi perlu diingat , orang yang dibenci itu lah yang pernah hadir dalam hidupmu , dia pernah memberikan kasih sayangnya kepadamu dahulu . orang itu juga yang pernah menjadi teman luahan hatimu , bahkan orang itu juga yang pernah menggembirakan dan membahagiakan dirimu kala kamu bersendirian  dan kesepian . renungkanlah . belajarlah memaafkan kesalahan seseorang dengan hati terbuka . 



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen