Ini Blog Gua ! hEdAyAt NyEr StOrY: February 2012

kesatria final exam !

hye kawan . wat ape ea semua ? huhu . thankz luangkan mase lawat blog saya . saya baru balik makan kat medan selera ni . penat sangat , baru lepas balik ujian kawad kaki , dan ujian jasmani . huhu . terlalu penat sebenarnya . kaki saya lenguh sangat2 . okey mula2 saya nak cerita . malam ni saya dan kawan2 ada ujian kawad kaki tuk kesatria negara . kesatria negara tu ape ?? ala unit beruniform lah . macam kadet polis , kadet bomba , pkbm , kadet remaja dan segala bagai lagi . ok mula2 kami menyanyikan lagu negaraku , lepas tu menyanyikan lagu wawasan warga uitm . huhu semangat sangat taw saya menyanyi . lepas tu kami di pecahkan dengan 4 kumpulan . saya tergolong dalam kumpulan 3 . huhu . lepas tu comander nak bagi markah tuk sahsiah rupa diri . dia panggil group by group . budak laki rambut panjang ade 2 pilihan , samada tolak markah atau kene gunting rambut . huhu . rambut saya pendek je . mujur tak kene . lepas tu selesai amek markah sahsiah rupa diri kitorang di lepaskan group by group tuk lari 3 pusingan kat padang kawad tu . adoiii . agak lemah semangat sikit nak lari . bukan nye saya yang malas nak berlari , tapi malangnya ada budak2 semput dalam group tu , so kitorang kene berlari dengan perlahan . nak jaga orang lain dari semput tapi saya yang semput . huhu . habis 1 round separuh diorang keluar tak nak habiskan 3 pusingan , kami yang lain bersemangat tuk teruskan larian kami . huhu . habis semua tu kami kene isi borang entrant-exit dan penilaian comander . huhu . last sekali comander bagi taklimat ringkas dan peringatan tuk kali terakhir tuk kami . wahh sangat suka hati bila dia cakap at list markah kami semuanya A- ke atas . wahh . terima kasih cikgu . sangat2 suka . bila comander beri arahan bersurai tu . adoii rasa nak menjerit je . ye lah habis dah 1 bebanan . so boleh fokus dengan paper lain . huhu . yeahh doakan saya ye . 
saya bekas pelajar kesatria . haha . next sem saya nak amek sport kot . cehh
unit uniform leceh lah . huhu


balik naik bas sekerat jalan . haha . 

menahan mata sebap ade flash ! haishh abes bulat mata tu

yeah , balik kawad lepak medan selera . makan nasi goreng kungfu . 
wacaaaaaa ! haha . sedap sangat taw3 . jangan jeles ea . huhu

dah makan tak kan tak minum air kan ?? huhu 
fresh oren je malam ni . huhuhu


terima kasih ye kawan2 . singgah di blog buruk saya ni . kalau suka cerita2 saya boleh follow dan like . huhu . sesungguhnya yang baik itu datangnya dari Allah , yang buruk itu datangnya dari diri saya sendiri . sekian wassalam . 

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

semangat ke kelas di minggu terakhir !

hye kawan . hehe . agak penat dan mengantuk sebenanrnya tapi saya nak kongsi cerita tuk hari ni . tahu tak malam semalam saya tidur agak awal , jam 1 pagi . awal tak ? huhu . ye lah dah 2 malam tak tidur . huhu . saya bangun pagi jam 7 pagi , mandi siap2 awal hari ni . kelas jam 8.30 sebenarnya . huhu . semangat lah katakan . ni lah minggu terakhir kami ke kelas tuk sem ni . last week ! huhu . next week is study week . tak sabar nak balik rumah . huhu . johor , ! i'll come back ! . . okey sementara saya tunggu giliran mandi tadi saya sempat onlin dan bertweet sekejap . ye lah online pagi boleh ubatkan mata mengantuk kita taw . serius tak tipu . huhu . tu saya lah . kalau korang saya tak tahu . menunggu 20 minit baru abes si afyk mandi ! jadi agak lame lah peluang tuk saya online kann ? erm lepas melaram dan siap . turun kolej pergi taman snap pic ! HAHA . okey . that my fav . :D






ha , ni je yang sempat saya kongsikan . huhu saya tahu saya tak seberapa . huhu . so malas nak posing2 lebih . hehe . okey ni saje entry saya kali ni . bile sya free saya wat entry lagi ok . saya agak busy sket sekarang ni ye lah 2 week more tuk final exam . doakan kejayaan saya dan kawan2 oke . aminn . 


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

siapkan final drawing fnd101 ?

AHAD MALAM ISNIN-24 HB FEB 2012 (MENYIAPKAN FINAL DRAWING PROJECT)
hye kawan2 . erm korang ade bace tak apa yang tertulis dekat atas ni ? huhu .
tahu tak malm semalm kami bertungkus lumus menyiapkan final project ni . ye lah 30 markah kot . adoii
serius , saya baru buat siket je sebenarnya . huhu . tak ade idea lah nak buat . tajuk tuk final is FORM-SCULPTURE . ha, ape bendenya tu ? mesti korang tak tahu kan ? takpe buat mase sekarang kami buat2 paham dulu taw3 ?! hehe . takde lah nanti bila project saya siap saya kongsikan kat kawan2 . huhu . kami berhempas pulas buat kerja ni sampai kul 5.30 pagi taw . sedangkan kul 8.30 pagi tu ade grammar test . alhamdulillah dapat jugak bagun . huhu . okeyh saya nak cerita oleh kerana takut sangat terlepas kelas tuk grammar test , kitorang amek langkah selamat , kitorang  tidur dekat hall . kemas2 barang sikit pastu terlentang tidur ramai2 . huhu buat pertama kalinya ade orang lain tidur di bilik/rumah kami . huhu . si hafiz . dia buat kerja di bilik kami A204 . sebenarnya nak sebut bilik pun tak sedap . sebenarnya kolej saya tu merupakan rumah . dalam rumah tu ade 2 bilik , tandas dan hall . huhu best kan ? sebab tu lah hope sangat2 dapat stay lagi kolej meranti . jagan trcampak kolej lain . huhu . sayang meranti sangat2 . cehh promote kolej pulak kan . huhu . akhirnya kami trlena dengan soundtrack si afyk bukak *my heart wiil go on* perghh memang terbaik lah amek feel tuk tidur . huhu .
ha , lapar pulakkan tengah buat kerja tu ? pergi 7E lah pe lagi . huhu

ni bukan hasil kerja saya# . 

seronokkan makan pagi2 buta ni . huhu

yeahh kemas2 barang . amek port masing2 tuk tidur . huhu



ha , nampak tak ? selimut erah ngan bantal purple bunga2 tu ? tu hak milik kekal saya . hehe ,
yang tak menyedapkan hati , saya terpaksa tidur beralaskan towel hijau tu . isk3 . sedih tau . huhu . ha , jangan bagitahu diorang taw . sebenarnya saya tidur sekejap je kat lantai tu , last2 saya masuk bilik tidur ats tilam yang gebu dan empuk tu . huhu . memang terbaik . saya tidur jam 5. 45 pagi , pastu bagun pukul 7 . siap2 mandi baru gerak diorang bangun huhu , saya sempat online taw . hehe nak segarkan mata yang pedih dan mengantuk tu . huhu .ha nak cerita pulak sebenarnya project ni lecturer saya nak 2 minggu lagi . erghh ?  *sentap dalam2 masing-masing . =.='

p/s : maaf tuk sesiapa yang tidak suka melihat gambar di atas . gambar di ambil secara tidak sengaja dan tidak dirancang . huhu . sekali lagi maaf tuk semua . okey ni saja yang dapat saya kongsi  . wassalam


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

breakfast time !





hye kawan .terima kasih bagi sedikit mase tuk singgah dan bace entry saya , okey hari ni saya nak cerita macammana saya dan kawan (afyk dan harris)breakfast kat kfc . huhu . kfc ohh kfc je kann ? :D
okey . malam tu kami tak boleyh nak tido , saya sebok bertweet dan update blog . huhu
erm tak sedar pon tengok jam dah pukul 4 pagi . wahh ? perut lapar lah . .
masing2 terpikir nak kuar kolej tuk cari makan . hehe . tapi mana boleyh lalu gate depan ??
so , kami cari akal lah tuk keluar . hehe . pastu jumpa pagar belakang yang agak mudah di panajat . ngeh3
alahh . macam tak biasa je kan dulu kat ostel , huhu lame tak buat keje giler camni .
oleh kerana takut/segan lalu pintu depan kolej , kami sangggup pusing taman depan hehe .
pastu kami serbu kfc . huhu alah 100 meter je pon kfc dengan kolej saya . huhu . 

huhu si afyk sedang memerhati harris panjat pagar . hehe .
best taw men panjat2 ni . huhu nak try ?? 

ha , sebelum masuk kfc amek duet dulu kann ? hehe




ha , ni lah sajian kami . huhu . kami menikmatinya penuh perasaan .



snap2 ! saya dan harris  , huhu



seronok si afyk ni kan ? tak tawu kitorang mengantuk sebenarnya time ni . huhu



 saya wat2 cool je , tak tahu mata tu pedih dan sikit lagi nak tertidur kat situ . hehe



baiklah sume . jemput makan . hehe 
*nampakkan ? kesungguhan menikmati twister tu . huhu*

baiklah ni je yang mampu saya kongsikan pengalaman lapar di pagi2 buta kat kolej , panjat pagar dan lepak di kfc jam 4.30 pagi . tarikh ahad 24 hb feb 2012 . huhu . ok saya nak buat entry lain . wassalam 

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

lagu pertama dan terakhir

ok kawan2 , tadi saya baru je selesau buat entry pasal lagu sesal mendua kan ? sape tak bace lagi . boleh tekan button past kat bawah tu . huhu . erm sekarang saya nak cerita sikit pasal pengalaman saya bercinta . ni cerita dulu2 lah kan . hemm . baik lah saya cerita . dulu saya kenal dia dari myspace . tapi kami dah kenal dari sekolah , tapi dekat myspace lah mula kami berkenalan lebih mesra dan sebagainya . tu sebab kenapa saya selalu bukak myspace saya . myspace memberikan jutaan kengan bagi say . 12 february 2010 . saya ingat tarikh ni . baiklah saya nak share kat kawan2 lagu yang pertama yang dia bagi saya . 



 baik2 sayang- wali band
(lagu first , dea yg bagi lagu ni . .)



selagi ada rindu
(lagu first saya bagi)



saya tak boleh nak bercerita apa yang terus berlaku . kerana macam2 yang pernah kami lalui bersama . boleh dikatakan tiap2 hari kami berbals surat . adoii rindunyer masa tu . mungkin takdir dah menentukan yang kami hanya dapat berkenalan tidak lame , tidak panjang . baiklah saya redha dengan ketentuan illahi . semoga tuhan menentukan yang terbaek buak diri saya dan dirinya . baiklah susah senang pernah dilalui bersama . tetapi kasih sayang , guraw , senda tawa bertukar menjadi , kebencian , kehampaan . tetapi saya tidak pernah sedetik melupakan jasanya dan kengan2 lalu bersamnya . hati nya kini telah dimiliki oleh orang lain . Alhadulillah . saya bersyukur dia bertemu dengan orang yang baik . semoga dia dapat membimbingnya ke jalan yang benar dan dirahmati Allah . saya sentiasa doakan dirinya terbaik . walaupun ramai perempuan lain datang kat saya , saya tak dapat nak terimanya . mungkin sukar tuk menggantikan kenangan2 indah kami dulu . biarlah tuhan mengatur , mungkin ade sesuatu yang ingin diberikan suatu hari nanti , aminn . akhir sekali saya nak share kat kawan2 lagu terakhir kami . 


izinkan selamanya namamu dihati
(lagu terakhir yang saya bagi)

 bukan cinta biasa
LAGU TERAHIR DARINYA . . 

carilah penganti ( nama si dia)  . dah jumpa pliz bagi lagu ni dekat dia . ni lah amanah terakhir (nama si dia) dekat dayat . >> lebih kurang ayat ni . :')


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

lirik lagu sesal mendua (cerita) - klangit bnd

salam . okey saya tahu sekarang dah pagi sekaran pukul 2 setagah pagi . huhu . tapi saya tak mengantuk lagi . tahu tak kenapa saya tak mengantuk ? sebab saya teringat dengan kengan2 lame saya , kengan silam saya . huhu , serius . saya tahu . orang akan cakap saya lelaki yang jiwang n blablabla kan ? okey up to u nak cakap ape , yang penting biar hati tulus ikhlas mengingati dan hargai seseorang tu . okey saya nak share 1 lagu ni . saya dengar masa balik time new year hari tu bulan disember . saya menanges sorang2 dengar lagu ni kat radio . malangnya baru 20 minit lepas baru saya dapat tajuk lagu ni . huhu . saya sedeh sangat2 . #sentap dalam2 ni . huhu :') takpe biar Allah yang mengubati hati hambaNya ni . aminn .



Dulu


Aku pandang diriku
Kekasih yang setia
Tak pernah berdusta

Kini


Aku mulai merasa
Sedap hati mendua
Perlahanku tinggalkan kamu

Tapi


Semakin jauh aku
Semakin aku rindu
Rindukan kamu

Menyesal aku putuskan kamu


Kerna ternyata aku tak mampu
Menahan siksa azab cintamu
Aduh aduh mana tahan batinku

Mungkin


Mungkinkah kita bisa
Perbaiki semua
Kembali bersama

Kerna semakin jauh aku


Semakin aku rindu
Rindukan kamu

Menyesal aku putuskan kamu


Kerna ternyata aku tak mampu
Menahan siksa azab cintamu
Aduh aduh mana tahan batinku

Benar apa kau ucapkan dulu


Takkan mudah ku lepaskan kamu
Menyesal aku curangi kamu
Aduh aduh Tuhan tolong aku

Menyesal aku tinggalkan kamu


Kerna ternyata aku tak mampu
Menahan siksa azab cintamu
Aduh aduh mana tahan batinku

Benar apa kau ucapkan dulu


Takkan mudah ku lepaskan kamu
Menyesal aku curangi kamu
Aduh aduh Tuhan tolong aku

Menyesal aku putuskan kamu


Kerna ternyata aku tak mampu
Menahan siksa azab cintamu
Aduh aduh mana tahan batinku
rindoo sayang kamoo ni just tinggal kenangan je kan ? baiklah saya redha . saya tak tahu salah siape dulu . huhu . biarkan . ade sesuatu yang lebih baik . . insyaAllah . 
baiklah saya mengaku saya salah *mungkin* tetapi jangan terus menerus membenci saya , saya tahu kamoo berdendam dengan saya . buanglah sifat dendammu itu . mungkin saya pernah membenci kamoo sebenci yang amat dasyat dulu . tetapi kini saya sedar , saya patut berterima kasih kat kamoo . orang yang buat saya benci dekat dea ni lah yang pernah memberikan semngat dan selalu membahagiakan dan menggembirakan saya . thankz a lot . tu ucapan terakhir dari saya kan ? baik lah sama2 lah renungkan di mana salah tu sendiri . buang sifat ego kita . rendahkan ego kita >>ayat kamoo . even sekarang saya asyik teringat2 kamoo , apekan daya . saya tahu kamoo bencikan saya . bayangkan , 3 perempuan datang kat hati saya ? saya tetap cakap saya tidak sedia tuk bercouple , saya tak sedia tuk kecewa lagi . kerana putus cinta amat menyakitkan . saya faham hati kamoo . saya redhakan dan relekan kebencian dari hati kamoo tuk saya . semoga kamoo berbahagia dengan org tersayang . tetapi apa salahnya kita mengampunkan dosa sesama kita . .

saya nak kamoo bahagia , even kita dah lame tak contack , dah tak friend FB , n dah takde ikata pape , saya selalu doakan yang terbaek tuk diri kamoo . apa yang perlu kamoo tahu . cinta itu betu buta . jadi hati2 lah , celikkan cinta dengan hubungan yang saling memahami bukan hanya sekadar sayang menyayang . baik lah ni saje entry tuk malam ni . very2 miss u . kenangan2 lame#



UNTUK ORANG YANG PERNAH MENYAKITIKU-Terima kasih kerana telah mengajarku erti kesabaran & semoga kamu tidak akan pernah merasakan sakit yang saya rasakan . UNTUK ORANG YANG PERNAH KUSAKITI-maafkanlah kekhilafanku..saya hanyalah manusia yang jauh dari kesempurnaan.. 

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

final drawing fnd100

hye3 , huhu . erm dah sejam abes kelas , rase lege sangat2 dah siap dan hantar final drawing fnd100.
humm , tinggal 1 bebanan je lagi tuk drawing subjek fnd101 , wahh lege sangat2 hati ni .
ala saya tahu , tak seberapa cantik macam orang dah profesional buat . so ni je yang saya
mampu lukis . huhu . doakan lah saya dan kawan2 lain dapat markah yang tinggi .
huhu . 2 subject drawing FND101 , FND100 . hope dapat A . aminn .

ni lukisan daun kering yang melengkung , saya lukis menggunakan cross-hatching skill .

ha ni je yang saya buat , maklom lah banyak lagi assgnment2 penting kene buat . huhu
apa2 pon saya pasrah dan redha dengan hasilnya . huhu . doakan terbaek ok .
semoga lembut hati pensyarahku tuk menilainya . bersyukur sangat2 .

 Belajar BERSYUKUR mulai dari hal-hal yang kecil sekalipun, dan belajar MENILAI DIRI dari hal-hal yang TIDAK BAIK..kerana sesungguhnya kita TIDAK SEMPURNA dan tidak akan pernah sempurna..seringkali melakukan KESILAPAN tanpa sedar, hanya DOA yang membuat kita lebih kuat dalam BERTAHAN, walaupun berada dalam DUGAAN apapun..



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

art & design - FND101 project 3






Hye semua , selamat petang semua , kali ni saya nak share my art work . 
Ni projek ke-2 dalam subject FND101 *visual researh*
last week  submit assignment tu . dapat markah yang agak memuaskan . huhu
10/10 (!) hehe . #fullmark
okey dekat bawah ni hasil kerja saya . anda boleh kumen ye . 















NAMA : NORHIDAYAT B SAKIP 
NO PELAJAR : 20117777**
KOD PROGRAM : FND 101
TAJUK : LINE 3D
GROUP : AD120/A


okey entry ni hanya tuk perkongsian , bukan untuk membangga diri dan sebagainya . .
sangat bersyukur dan beruntung sangat , sebab dalam ramai2 orang tu , cuma saya je dapat .  

>>>>FULLMARK<<<<

Alhamdulillah rezeki kot . syukur kat Allah dan berterima kasih juga kepadaNya . 
tak dilupakan juga jasa lecturer yang bagi markah . huhu .
tak suke ? ? ade aq kesah ? haha . okey boleh kumen di bawah :D









Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

kesatria camping

hyepe sume . okey hari ni saya nak share lha sket cerita pasal semalam , kitorang ade aktiviti memasak time koko *KESATRIA NEGARA* pagi tu macam biasa kawad kaki , kitorang kene marah giler2 dengan jurulatih sebab ramai tak pakai topi , adoi~ saya pon tak pakai , segan seyh , huhu pastu kitorang sepatutnya ada ujian jasmani , jurulatih nak kitorang lari dalam saat . saya memang suka sangat larian dalam saat ni . huhu tapi malangnya hujan yang amat lebat turun membasahi padang kawad UITM , hehe . kitorang seronok sangat . ngeh3 . lastly kitorang kene campur dengan budak fakulti music tuk mulakan aktiviti ikhtiar hidup , kitorang belajar pasang khemah , memasak n macam2 lagi , yang kelakarnya kitorang memasak dekat bawah bumbung kelas formal bukan dekat hutan . almaklomlah hujan sangat lebat . muehehe .  group saya memang terbaek , ni gambar kitorang memasak . kumen2 lha ye . hehe

















ha, dah tengok kan gambar saya memasak , ngeh3 . almaklom je lah . saya memang suka memasak , HAHA . erm saya masak telur dadar , sedap taw sume puji . hehehe . yang laen kawan2 lain yang masak , hehe terliur pulak nampak makanan ue . adoii seronok sangat , ye la da la masak time hujan masing2 perut berkeroncong je . hehe . okey sampai didini je entry saya kali ni , saya nak buat assignment ni . drawing time ! huhu , kali ni ade 1 projek final , nanti kalau dah siap saya tunjuk korang . thankz bace . bubbye , wassalm :D


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen