Ini Blog Gua ! hEdAyAt NyEr StOrY: cara memujuk hati lelaki

cara memujuk hati lelaki

Mengapakah LELAKI merajuk?
 kebiasaannya , org lelaki merajuk disebabkan berlakunya perselisihan faham di antara dia dengan pasangannya. Perselisihan faham ini menyebabkan si dia tidak berpuas hati dan dia mengambil keputusan untuk membawa diri (merajuk) dan mendiamkan diri dengan tidak membalas mesej atau mengangkat call .
ketika perkara ini berlaku , pasangannya akan berasa bingung dan pelik kenapa si dia perlu merajuk? malah berasa kecil hati dan akan marah-II . Masalah yang berlaku bukan suatu isu yang besar dan tidak perlu merajuk sampai sebegitu rupa . Dan pasangannya akan terus cuba menghubungi si dia dan bertanyakan pelbagai soalan bagi menyelami perasaannya .  menyebabkan si dia akn semakin mendiamkan diri dan pergi semakin jauh.
so , camne caranya untuk memujuk si dia ?


Terdapat 
4 tips yang dapat korang gunakan bagi memujuk lelaki yang merajuk. Mudah mudahan apa yg aq kongsikan kt sini dapat membantu korang dalam memulihkan keadaan dan dapat memujuk si dia yang sedang mendiamkan diri itu . (^^)
1. Berikan si dia ruang untuk bersendirian
Apabila seseorang lelaki merajuk , dia sebenarnya memerlukan masa untuk menenangkan fikirannya . Dia perlukan masa untuk bersendirian bagi membolehkan dia memikirkan sesuatu apakah yang telah trjadi . Apakah punca trjadinya masalah tersebut ?! Adakah dia berhak untuk merajuk ? Apa tindakan yang perlu dia lakukan bagi menyelesaikan masalah itu ? Dan pelbagai lagi persoalan yang dia cuba fikirkan bagi mencari jawapan dr soalannya itu .
2. Sentiasa memberikan si dia sokongan
Anda sebagai seorang pasangan yang memahami , berikan si dia sokongan yang diperlukan  .   biarkan si dia berbuat apa yang dia inginkan . kamu cuba belajar mengalah dengannya .
3. Jangan bertanyakan tentang perasaannya
Ketika si dia sedang merajuk, jangan sesekali bertanyakan apa yang sedang berlaku , kenapa dia merajuk , apakah perasaannya, dan sebagainya . jangan sesekali bertanya yup . ! (^^)
4. Buat sesuatu yang dapat mengembirakan hati kamu
 lebih baik korang mengembirakan hati korang sendiri daripada korang memikirkan perasaan si dia . Pada ketika ini, si dia perlukan ruang untuk bersendirian . Jadi biarkan si dia bersendirian dan gunakan masa yang terluang itu . sabar ketika lelaki sedang merajuk . hehehehargailah lelaki hatinya mungkin lebih lembut dari wanita , mungkin jua lebih sensetif berbanding wanita . mereka pemimpin bagi kaum wanita . jaga ikatan dan kasih sayang kita sebaik mungkin . insyaAllah kita akan hidup bahgia tanpa sebarang masalah . amin (^^) 


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

3 kritikan panas:

puteri.dyne94 said...

wow..~
nice sharing dude.. =)
n nice entry

hedayat93 said...

hoho . yeahh . thankz a lot k for deading my entry . ^^

HafizBoo said...

wow best lahh ! terbaek

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen