Ini Blog Gua ! hEdAyAt NyEr StOrY: January 2012

cara memujuk hati lelaki

Mengapakah LELAKI merajuk?
 kebiasaannya , org lelaki merajuk disebabkan berlakunya perselisihan faham di antara dia dengan pasangannya. Perselisihan faham ini menyebabkan si dia tidak berpuas hati dan dia mengambil keputusan untuk membawa diri (merajuk) dan mendiamkan diri dengan tidak membalas mesej atau mengangkat call .
ketika perkara ini berlaku , pasangannya akan berasa bingung dan pelik kenapa si dia perlu merajuk? malah berasa kecil hati dan akan marah-II . Masalah yang berlaku bukan suatu isu yang besar dan tidak perlu merajuk sampai sebegitu rupa . Dan pasangannya akan terus cuba menghubungi si dia dan bertanyakan pelbagai soalan bagi menyelami perasaannya .  menyebabkan si dia akn semakin mendiamkan diri dan pergi semakin jauh.
so , camne caranya untuk memujuk si dia ?


Terdapat 
4 tips yang dapat korang gunakan bagi memujuk lelaki yang merajuk. Mudah mudahan apa yg aq kongsikan kt sini dapat membantu korang dalam memulihkan keadaan dan dapat memujuk si dia yang sedang mendiamkan diri itu . (^^)
1. Berikan si dia ruang untuk bersendirian
Apabila seseorang lelaki merajuk , dia sebenarnya memerlukan masa untuk menenangkan fikirannya . Dia perlukan masa untuk bersendirian bagi membolehkan dia memikirkan sesuatu apakah yang telah trjadi . Apakah punca trjadinya masalah tersebut ?! Adakah dia berhak untuk merajuk ? Apa tindakan yang perlu dia lakukan bagi menyelesaikan masalah itu ? Dan pelbagai lagi persoalan yang dia cuba fikirkan bagi mencari jawapan dr soalannya itu .
2. Sentiasa memberikan si dia sokongan
Anda sebagai seorang pasangan yang memahami , berikan si dia sokongan yang diperlukan  .   biarkan si dia berbuat apa yang dia inginkan . kamu cuba belajar mengalah dengannya .
3. Jangan bertanyakan tentang perasaannya
Ketika si dia sedang merajuk, jangan sesekali bertanyakan apa yang sedang berlaku , kenapa dia merajuk , apakah perasaannya, dan sebagainya . jangan sesekali bertanya yup . ! (^^)
4. Buat sesuatu yang dapat mengembirakan hati kamu
 lebih baik korang mengembirakan hati korang sendiri daripada korang memikirkan perasaan si dia . Pada ketika ini, si dia perlukan ruang untuk bersendirian . Jadi biarkan si dia bersendirian dan gunakan masa yang terluang itu . sabar ketika lelaki sedang merajuk . hehehe



hargailah lelaki hatinya mungkin lebih lembut dari wanita , mungkin jua lebih sensetif berbanding wanita . mereka pemimpin bagi kaum wanita . jaga ikatan dan kasih sayang kita sebaik mungkin . insyaAllah kita akan hidup bahgia tanpa sebarang masalah . amin (^^) 


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

cuty raya cina (^^)

hehehe . now aq ngah hepy lagi nk jerit2 jerp . hua2 . erm bru balex dr medan selera depan kolej aq nieyh . menu tuk mlm nieyh is:: *nasi goreng ayam + fresh oren* . hmm snanyer aq nk mkn nasi goreng student . apekan daya . dah abes dahh . aiyerkk~ sabo je lha . huhu . now nk citew nape aq hepy . aq hepy sgt2 coz sok ptg balek johor der~ cuty raye cina . huhu . x sabo nk jmpew kampong halaman . cewahh . rse lme sgt x balexx . ye lha assgnment byk . kelas fit . byk projek drawing lak tu kan . sape lha yg x suke cuty kan3 ? hehe . yg kurang menyeronokkan tu selase dah kne balex shh alam lg . aii . cuty x ckup tu . hee~ dulu time sekolah cuty kan seminggu time raye cina . kan3 ? hee~ it's okeyy aq da beso skg . (^^)
alololo . my roomate berkurang 2 dah nie . td haris bru balek . huhu . aq ni x sabo nk balik . nk rest kt rumahku syurgaku . wee~ andai kate cuty lebih panjang . mmg aq hentam tidow jerp kt rumah . huhu . balek ni bnde 1st yg aq nk mnx dr mak is buah limau mandrin . huarghhh that my favorite fruit ler~~ bg lha aq 2 kotak , 3 kotak buah tu . sekelip mata aq kupas n mamam . haha . aq mmg aqntu buah limau . (^^) tok korang yg dah x knl or wat2 lupew camne bentuk n rupe buah limau tu , meyh aq tunjuk kat korang . hehehe 



buah kesayanganku . huhu . ni lha buah tu u all . haha . law korang x kenal lha kan . 
ye lha org skg dah x minat mamam buah camni . hehe . but aq still suke okeyy (!) 
okeyy lha aq nk smbung packing brg2 nieyh . hehe pastu nk angkat bju2 sume . (nk hantar dobi x sempat) huuu . k smpai sini jerp dulu . bubye! (^^) ha sebelom tu nk wish selamatt tahun baru cine . muahahaha 
 (x sabo balex nk men bunga api ngn mercun) hehehehe . jgn jeles u all . 
korang doakan aq selamat didalam perjalanan pulang okeyy (^^)


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

baucar buku RM200

tweet3 . . . haha . lme x wat post en ? erm kali nieyh nk cte pasal baucar buku RM200
hmm . aq x thu lha nk wat pe ngn bende tu . haha . skg bwu pakai 50 . aq cme beli u pad , test pad , A4 paper n alatan tulis sket . erm aq beli kat uitm book store . aq dgo leyh beli kt mph , popular jugak . hmm . expired date dea smpai akhir bulan 3 . erm aq nk beli dictionary english to english . aq dah jmpew ary tu . tpy mls lak nk beli . hehe . *untungnyer klw baucar ni boleyy tukar jd duet tunai* haishh abes kt makanan jerp lha . hee~ aq kuat mkn owgnyer . erm . busy lha nk cr buku2 nieyh . mslhnyer kdai2 art x leyh plak beli brg kt sne pakai baucar nieyh . huh . brg art da lha mahal . haha . kt popular n mph brg art x lengkap n x memenuhi tema n syarat . hahaxx . adoii . bingung lha nk cr buku2 ni . law kwn aq senang lha ckp . #kow beli lha novel bayak2 . aq ckp -----------> taek kow . haha . aq kan x minat membace . sume jenis buku aq x minat nk bace . x kire lha majalah ke , komik ke , sume jenis lha lg . ape lg novel setebal tebal alam tu . huhu . eh ? tpy buku tentang pelajaran aq bce lha . dont worry . aq maseh normal . owg x normal jerp x nk bace buku tuk study . hee~ erm sok atau ahad rse nk g cr buku . erm buku dah byk beli kt lecturer r . hampehh mahal . hua3 . baucar dtg lambat sgt . haishh . huhu . k lha . aq nye projek drawing menanti aq tu . bubbye . aq nk wat kje sket . haishh busy3 (!) hmm . doakan terbaik n kjyaan bersame yup kawan2 . (^^)

 ni lha dea baucar buku tu . huhu . erm . aq akn ushe tuk mncari buku2 yg bermanfaat . kali nieyh . nk cbe jd rajen sket bace buku *nak cobe bace novel lha* mcm best . hua3 . k . wsslm .



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen