Ini Blog Gua ! hEdAyAt NyEr StOrY: gua nak kan sahabat, bukan kawan yg slalu tipu and kutuk gua belakang2!

gua nak kan sahabat, bukan kawan yg slalu tipu and kutuk gua belakang2!

"Perbezaan Kawan Dengan Sahabat..."


Erm...pedia ek...lau nk tau kne bace la baru paham..hehe..^_^


Bila gua cakap kawan dengan sahabat tu b'beza, ada pulak yang sampai gelak kat gua. Well, gua tak kisah. Setiap Orang ada Pendapat masing2 kan?  Pada pandangan gua, banyak bezanya kawan dengan Sahab.........at. Bukan setakat ejaan semata-mata.

Gua Mungkin ada ramai kawan Tapi pada diri gua cuma ada 2-3 orang. Apa itu kawan..?? Apa itu sahabat..??Pada gua, kawan tu cuma teman kite mase kite gelak2, teman kite pi lepak2, takpun sekadar sembang2 kat Twitter mahupun Facebook. Kawan jugak wish selamat kat kite masa maulud kite kat Facebook jew, itu pun sebab ada notification keluar bagi tau birthday kite dah dekat.


1000+ friends kite kat Facebook tu, semua kawan kite. Kawan cuma ada masa kite gelak-gelak. Time kite menangis, kite melalak sorang-sorang. sekor pOn takmau pi dekat kite. Kawan jugak ada potensi besar nak tikam belakang kite. Bukan setakat tikam, kalau ade can, nak sepak-sepak belakang kite, toreh-toreh dengan pisau lepas tu bubuh asam limau kat luka kite tu. Lagi menggeletik sakit, lagi seronok dia orang. They don't gives a shit about you when you are in trouble. Kawan jugak cuma datang kat kite bila dia orang nak something dari kite, bila dia dah dapat, batang hidung pon tak nampak. Tanya khabar..?? Jauh sekali. Kite mati pon belum dia orang nak ziarah or tolong solatkan jenazah kite.Itu kawan. Siape pulak yang dikate kan Sahabat...???Sahabat pada gua, adalah orang yang sentiasa kite boleh harapkan. Masa kite susah, dia ni lah orang pertama tanya apa masalah kite. Bila kite rasa dunia ni macam #jilaka, kite tau kite boleh cerite masalah kite kat dia. Sahabat ada dengan kite tak kira masa kite gelak-gelak mahupon masa kite tengah menangis. bila kite nak mengadu pasal Boyfriend/Girlfriend kite buat perangai denga kite, kite akan cari dia nie untuk kite ngadu. Dia akan provide kite solution dan pinjamkan telinga dia untuk kite (even cerite kite tu bosan dan tdak senang d dgar).Sahabat jugak tak berkira dengan kite. Tak kedekut tahap Haji Bakhil denga kite. Bila jadik macam #jilaka, kawan lain mungkin tak akan tegur, tapi sahabat kite akan tegur dan bagi tau direct kat muka kite yang perangai kite macam #jilaka. Sahabat tak akan biarkan kite terus dengan Emo kite. Sebab dia tau, Emo tu akan baut orang meluat dengan dengan kite. Sahabat jugak kenal hati budi kite macam mana. Dia tak hipokrik dengan kite.Dalam hidup gua, gua cuma ada beberapa orang sahabat. Even tak ramai, tapi itu pun dah cukup memadai pada diri gua. Dan gua bukan mudah nak iktiraf seseorang tu sahabat gua. Rasa hormat gua terhadap seorang sahabat berbeza daripada seorang kawan. Itu je gua nak cakap. Gua harap peneranga Gua jelas pasal siapa itu kawan and siapa tu yang dikate kan SAHABAT...^_^tp..gua sgat sayang kt sorang sahabat gua nie..die pompan..evenpon aq ngn die x sejantina..tp die amat mmahami aq..even kgkadang gua tak paham prasaan die..die x penah bosan nk dgo cte or masalah gua..x kre lah masalah pe..pasal girl ke adeq angkat kew,kawan2 ke or ape sjew..dy still akn bantu gua..gua sayang sgat kt die..gua takot hilang die 1 ary nanti..hanye die yang paham prasaan gua ni..dr fom 2 ktrang rapt..juz fom 3 ktrang x brtegor coz mseng2 ade pasangannye..humm..die lah yg byak bg gua smagt tok trus study even time ue gua ngah sedeyh PK sal girl..hmm..die soh gua kuat..percaye tak korang gua x berahsie ngan die..evenpon peribadi gua..korang msti pelik..law gua cte masalah gua kt kawan2 len dyorag akn ckap::perhh..ko ni bnde kcik pon ko nk PK2..ko ni pelik ar..suke sgt kenang2 mse lalu..TP hnye dy yg tak ckp gua ni PELIK!coz gua seorang yg mdah tacink!surely..gua suke memikirkn sesuatu..kenangan or prob..kgkadang rse sesak nafas law tahn sedeyh..juz nk btw..die sntiase ad time aq senag mhupon ssah..gua pon thu die byak prob yg mnimpa..gua syg die..gua tak nk khilangn die!

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

10 kritikan panas:

nafysah96 said...

yeahh!!~
pendapat aku pulakk sahabat yag baik ialah pendengar yg baik,,,dy x penah jatohkn kite wloupon sekadar bergurau,,:)

hedayat93 said...

mugkin gak..stiap org len2..
bg aq yg pntg dy pham aty aq~ue yg plig pntg..
n ssah nk cr org yg phm aq~aq ni PELIK~mem2 aq
r ckp..haha..

nafysah96 said...

wloupon x pham sgt ngn ko ni yg penting IKHLAS!!<3

NurUl nAjiHah AhmaD sUkrI said...

shabat??ko rse shabat aq spe eak??

hedayat93 said...

hanyer dr kte sndr yg thu mnilai shadt itu camner..n siape yg brhak mndptkn title ue~hee..tol x??^_^...juz nk say..hargailah org yg dsmping kte~

NurUl nAjiHah AhmaD sUkrI said...

hehehe,,ko ni ssuai jd pkar mtivate aq r,,nti aq byar gaji ko?amacam?

hedayat93 said...

hohoho,,boleyh jek~^_^..onn2!hahaha..gaji mao tggi ar..hehe..dlm prsahbtn harus sling mmhami..n kne jujur salu..!huk3..

nafysah96 said...

agak2 aku sahabat x dayat??jawab2..:)

nafysah96 said...

agak2 aku sahabat x dayat??jawab2..^_^

hedayat93 said...

ntah lha..x mdah nk bg title sahabat kt org~^_^

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen